Bakkerij Van Vreede

Groot brood

Bruinbrood

Bruinbrood wordt dagelijks vers gebakken van 60% volkorenmeel vermengd met 40% tarwebloem.
Een kleine selectie uit ons bruinbroodassortiment: rond, tijger, sesam, maanzaad, vloer, knip en casino.

Volkorenbrood

Volkorenbrood bestaat uit volkorenmeel dat fijngemalen kiemen en zemelen bevat. Ook bij volkoren broden is er veel variatie: fijn, Gelders, 7-granen, vezel, zonnepitten, gebakken roggebrood, waldkorn, waldkorndonker, prokorn, molen, pompoen, molen en vikorn.

Maïsbrood

Maïsbrood wordt in Nederland niet veel gebakken, maar wel in onze bakkerij! Het is een licht meergranenbrood met maïs en zonnebloempitten. Dit brood is bovendien gedecoreerd met maïsgries.

Witbrood

Wist je dat in witbrood dezelfde voedingsstoffen zitten als in bruin- of volkorenbrood? In bruin- en volkorenbrood zitten echter meer van deze belangrijke voedingsstoffen. Daarom is het goed om verschillende broodsoorten af te wisselen.

Wij bakken onder andere de volgende witbroden: rond, tijger, sesam, maanzaad, knip, vloer, casino, groot- en klein Fransbrood. Ook bakken wij leeuwenbrood. Dit is witbrood met daarin rogge vezels, ideaal voor kinderen die alleen witbrood lusten.

Koolhydraat-armbrood

Dit brood is perfect als u wilt afvallen en toch wil blijven genieten van een heerlijke boterham. Bovendien past dit brood ook uitstekend binnen een cholesterol en bloeddrukverlagend dieet. 50 % minder koolhydraten maar 100 % lekker

Koolhydraatarm brood van onze bakkerij bevat gezonde grondstoffen als tarwe, zonnebloempitten, lijnzaad en soja, met veel plantaardig eiwit en is rijk aan onverteerbare voedingsvezels.

Authentiek roggebrood

Ons roggebrood is een 100% natuurlijk product. Roggebrood is rijk aan gezonde voedingsstoffen. Zo bevat roggebrood 30 procent meer vezels dan volkorenbrood en is het ijzergehalte in roggebrood erg hoog. Roggebrood wordt bereid met behulp van een mengsel bestaande uit de ingrediënten: rogge, water, zout, gist of zuurdesem.

Desembrood

Desembrood is een klassieker; een lekker robuust brood. Naast de ingrediënten water, zout en desem wordt het brood gemaakt van op stenen gemalen biologisch tarwemeel uit Frankrijk. De karakteristieke, stevige korst is knapperig en beschermt het brood tegen uitdrogen.

Dit brood wordt niet gesneden in papier verkocht om de knapperige korst te handhaven. U kunt er een lekker dikke plak van afsnijden en beleggen maar ook zo lekker om er stukken af te scheuren bij een heerlijke maaltijdsoep. Dit brood verkopen wij afgebakken maar u hebt ook de mogelijkheid om de desembol thuis zelf af te bakken.

Spelt, het lekkerste graan van het veld…..

Spelt is een van de oudste graansoorten die de mensheid kent. Het speltbrood zit vol met belangrijke voedingsvezels. Ook bevat het veel complex B vitaminen, E vitamine, mineralen en een groot aantal hoogwaardige onverzadigde vetzuren. Het is daarmee het gezondste graan onder de granen.